Update coronavirus 27-3-2020

Beste collega,

Op de 1e plaats willen wij onze collega’s die noodgedwongen thuis moeten blijven of zelf ziek zijn veel sterkte en van harte beterschap wensen. Wij denken aan jullie en blijven contact houden om je te ondersteunen daar waar mogelijk.

Het zijn bizarre tijden waarbij we allemaal dagelijks geconfronteerd worden met een nieuwe realiteit. Het is onzeker hoe de wereld er morgen uit zal zien. Eén ding is wel zeker en dat is dat we met z’n allen bijzonder trots kunnen zijn op onszelf, ons werk én onze collega’s die ondanks alle omstandigheden en beperkingen thuis en op het werk op hun post zijn gebleven. Wij werken allemaal met man en macht om deze crisis aan te kunnen.

Wij zorgen er allemaal dagelijks voor dat er verantwoord en met de grootste zorg en toewijding bij onze klanten in de zorg en overige cruciale sectoren van onze samenleving kan worden doorgewerkt. Samen strijden wij tegen het coronavirus.

Jullie kunnen rekenen op je collega’s van kantoor, de rayonleiding en het management bij het mogelijk maken van jullie fantastisch werk onder deze moeilijke omstandigheden. Zij zorgen onder andere voor voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen zoals desinfecterende gel en wegwerphandschoenen, materiaal en middelen om verantwoord en veilig te kunnen blijven werken.

Pas goed op jezelf en je collega’s en houd je aan de veiligheidsvoorschriften volgens de overheid en de instructies van je leidinggevende. Spreek collega’s of je leidinggevende aan als je vragen hebt of als je ziet dat er niet volgens de voorschriften wordt gewerkt.

Voor jouw en onze veiligheid!!

Ook als je vragen hebt over andere zaken, zoals je persoonlijke situatie, kun je terecht bij je leidinggevende. Je kunt daarnaast altijd je vragen of opmerkingen mailen naar meldpunt@romaro.nl.


Corona Advies Team
Alle binnenkomende vragen van klanten of collega’s die met het werk te maken hebben worden door het Corona Advies Team (CAT) dagelijks besproken. Het team doet haar uiterste best om alle vragen snel te beantwoorden.

Hierbij volgen de richtlijnen aangaande het reguliere schoonmaakonderhoud bij onze opdrachtgevers om jou en je naasten, collega’s en onze klanten te beschermen.

  1. Maak alle contact oppervlakken die veelvuldig door verschillende mensen gebruikt worden zoals deurklinken, lichtknopjes, liftknoppen, trapleuningen, balie oppervlakken en andere handcontactpunten meerdere keren per dag Dit geld zeker ook voor toiletten en andere sanitaire ruimtes. Hierbij is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan WC bril, spoelknoppen, kraanknoppen en deurklinken.
  2. Zorg voor voldoende voorraad toiletpapier, papieren handdoeken en zeep in alle toiletruimten.
  3. Het is verplicht om handschoenen en (schone !) werkkleding te dragen tijdens het uitvoeren van  werkzaamheden en regelmatig je handen te wassen met water en zeep.
  4. Geen gezamenlijke taken uitvoeren maar apart op een afdeling of in een ruimte je werk doen.
  5. Gepaste afstand houden van minimaal 1.5 meter en maak onderling duidelijke afspraken voor de werkverdeling, gebruik van de werkkast om spullen te halen etc.
  6. Werkdoeken en vlakmop iedere dag wassen en tijdens de schoonmaak bij iedere taak vervangen door schone doeken/vlakmop.

Wij wensen iedereen veel succes en sterkte toe in de komende periode!!!

Samen kunnen wij het aan!

Directie Romaro Schoonmaakgroep

Rogier Mazurel    Gerard Treffers   Frank Remeijsen