Voedselbank Ridderkerk

Dit jaar heeft Romaro Schoonmaakgroep de Voedselbank Ridderkerk uitgekozen als goed doel. Er zijn in Ridderkerk 40 huishoudens die gebruik maken van de Voedselbank. De hulp van de Voedselbank is bedoeld als noodhulp voor alle mensen met financiële problemen. 

De Voedselbank heeft strenge criteria om te bepalen wie in aanmerking komt voor het Voedselpakket. Alle hulpverlenende instanties kunnen nieuwe klanten aanmelden bij de Voedselbank. Het vullen van de voedselpakketten gebeurd in Rotterdam en de inhoud hiervan is geheel afhankelijk van wat de voedselbank hiervoor ontvangt van bedrijven en donateurs.

Dit jaar heeft Romaro Schoonmaakgroep besloten om de volledige opbrengst van de jaarlijkse loting op het kerstfeest te verdubbelen en te doneren aan de Voedselbank in Ridderkerk.

Het totaal bedrag wordt besteed aan schoonmaakartikelen zoals waspoeder, allesreiniger, toiletpapier en overige huishoudelijke benodigdheden. Deze dagelijkse benodigdheden zitten helaas nooit in de voedselpakketten en daarom is  besloten om van de opbrengst van de loterij deze noodzakelijke spullen aan te schaffen en aan de voedselbank te schenken.