Romaro kiest voor Cradle to Cradle

Schoonmaakbedrijf Romaro gebruikt voortaan Cradle to Cradle GoldCM-gecertificeerde producten voor haar professioneel schoonmaakonderhoud bij klanten. Met deze beslissing versterkt de onderneming haar duurzame dienstverlening, volledig in lijn met haar missie waarin professioneel schoonmaken en zorg voor het milieu samengaan. Dit programma omvat acht eco-effectieve professionele schoonmaak- en onderhoudsmiddelen en is het eerste assortiment ter wereld dat de Cradle to Cradle GoldCM-certificering ontving.

Romaro is een succesvol familiebedrijf in de regio Rotterdam dat in drie decennia is uitgegroeid tot een professionele dienstverlener in schoonmaakservice, industriële reiniging en bedrijfsdiensten. Sinds dag één staat zorg voor milieu naast kwaliteit en efficiëntie hierbij centraal. “De beslissing voor de producten van green care Professional is daarom resoluut en vanzelfsprekend”, verklaart Frank Remeijsen,  adjunct directeur bij Romaro. “Werner & Mertz Professional is immers één van de weinige producenten waar we onze waarden weerspiegeld zien. De Cradle to Cradle-certificering bevestigt deze keuze en onze langdurige samenwerking als de enige juiste.”

Het green care Professional assortiment dat Romaro gaat gebruiken, ontving eind december 2013 het internationale, ambitieuze Cradle to Cradle GoldCM-keurmerk. Hiermee beet Werner & Mertz Professional wereldwijd het spits af. Het betreft acht eco-effectieve professionele schoonmaak- en onderhoudsmiddelen. Het Cradle to Cradle®-concept is een gedetailleerd evaluatiemodel rekening houdend met duurzaam materiaalgebruik, recyclagepotentieel van materiaal, gebruik van hernieuwbare energie in het productieproces, CO₂-uitstoot, waterbeheer en sociaal beleid.