Beste Schoonmaker van het jaar bij Romaro

Bij de meeste bedrijven is de schoonmaker nog altijd de onzichtbare held. Iemand die in de avonduren of vroege ochtenduren de vervuiling van de gebouwgebruikers opruimt.

“Ik ken ze niet”, hoor ik vaak als ik met mensen buiten de schoonmaakbranche over schoonmakers praat. De gezichten van de schoonmakers zijn onbekend, en dus ook hun namen. … totdat er wat te klagen valt. De schoonmaker komt pas weer in zicht als de klachten over de schoonmaak bij de koffieautomaat worden gedeeld. Dan heeft iedereen opeens een mening over de schoonmaak en de schoonmakers. Want schoonmaken is toch niet zo moeilijk? We maken thuis toch ook schoon? De schoonmaker – de onzichtbare held. Zolang de kwaliteit goed is, zijn ze onzichtbaar en wordt de schoonmaak niet benoemd.

Juist daarom is het goed dat de schoonmakers in het zonnetje worden gezet met de verkiezing van De Beste Schoonmaker! Dit jaar zal er volgens bepaalde richtlijnen worden bekeken welke van de medewerkers in aanmerking komen voor de titel en zal aan het einde van het jaar bekend worden gemaakt wie de titel “Beste schoonmaker van Romaro 2014” mag dragen.